perjantai 30. joulukuuta 2011

Huh!

Koska mulla on ollut sellanen "kohtalainen" läskikriisi tässä muutaman päivän, ajattelin tehdä, minulle hyvin epäluonteenomaisesti, pienen listan siitä, mitä haluaisin saavuttaa vuonna 2012. Läskikriisit ovat minulle aika harvinaisia. Nyt ne laukaisi Gina Tricotin sovituskopissa hikoilu, taistelu liian pienien farkkujen kanssa joihin takapuoleni ei mahtunut (tämä on minulle uutta, olen aina ollut no-ass, ja jos farkut eivät ole mahtuneet, se on johtunut vain keskivartalolihavuudestani. Mistä tämä perse ilmaantui? Ja ei, se ei valitettavasti ole kasvanut taaksepäin, vaan sivuille, mites muutenkaan...) sekä viereisen kopin teinien ongelmat  "Mitä!!? En mahdu enää kaksvitosiin?! Jos säkin mahdut niin mun pitää mahtua kans!!". Että näin :)




No, alennusmyynneistä selvittiin, ja olen nyt sitä mieltä, että tarvitsen kipeästi harjoitusta mieleni ja mielihalujeni hallinnassa. Toivoisin todella että saisin tämän järjettömän syömishalun, jota vastaan kyllä taistelen kokoajan, jotenkin hallintaan. Voin kyllä olla syömättä silloin kun tekee mieli ruokaa, mutta en kyllä voi sanoa että se olisi mukavaa. Tässäkin kohtaan samoja ongelmia kuin ennen tupakoinnin lopettamista. Mietin kokoajan että joo, olen kyllä voimakastahtoinen ja kurinalainen ihminen, ja voin olla polttamatta, mutta mukavaa siitä ei tulisi. En halunnut pilata koko loppuelämääni (heh, siltä se tuntui :)) sillä, että joka hetki ajattelisin ja kaipaisin polttamista.




No, eihän siinä niin käynyt. Miten saisin syömisen samanlaiseen hallintaan? Mistä saisin sen tahdonvoiman, itsekurin ja energian, joka minulla oli (kahdesti) aiemmin painoa pudottaessa? Ensinnäkin, tarvitsen päivän. Jokaisessa laihdutusoppaassa ja terveyslehdessä lukee, "älä aloita 'huomenna', 'maanantaina' tai 'ensi vuonna'". No, uskomatonta mutta totta, minulla se toimii, ja on toiminut joka kerta. Jos päätän keskiviikkoiltana lokakuussa, että huomisesta lähtien liikun enemmän ja syön paremmin, torstaiaamuna muistan kaapissa olevan suklaalevyn, viikonloppuna olevat viinanläträämisbileet mökillä, joissa ruokavalio koostuu lähinnä sipseistä ja saarioisen pizzoista, sekä kymmenen päivän työputken, jolloin liikunnan lisääminen on ihan liikaa. Siksi tarvitsen päivän.



Tupakoinninlopettamispäivä oli tiedossa jo kaksi kuukautta aiemmin. Olin päättänyt, että lopetan tiettyyn päivään mennessä. Sain toki lopettaa aiemminkin, jos siltä tuntui, mutta annoin itselleni aikaa, ja päivän sille viimeiselle tupakalle. Lopetin sinä päivänä, enkä ole polttanut viiteentoista kuukauteen. Sama tapahtui kun viimeksi pudotin painoa. Tammikuun 1. päivä oli liikuntahulluuden alkupäivä, ja silloin sen alotin (varmaan miljoonien muiden ihmisten kanssa samaan aikaan :)). Siinäkin pysyttiin, toukokuun loppuun, ja tavoitepainoon päästiin. Niin joo, sama kävi tietysti myös pääsykokeiden kanssa. Vuosi oli eri, mutta aloitin lukemisen 1. tammikuuta, ja luin joka päivä kurinalaisesti. Kävin töissä täyspäiväisesti, ja aina työpäivän jälkeen kotona luin pääsykoekirjoja 4 tuntia. Joka päivä, viikonloppuisin tietysti enemmän, pääsykoepäivään asti. Tavoitteeseen päästiin silloinkin :)




Nyt se alkaa taas, kun vuosi vaihtuu. Tammikuun ensimmäisenä päivänä, kaikkien niiden muiden ihmisten kanssa. Nyt aion taas onnistua. Painoa saa pudota reilustikin, mutta tärkeimpänä tavoitteena on terveempi keho ja hyvä olo, sekä henkisesti että fyysisesti. Erityisesti henkisesti, sillä silloin pystyn pitämään järjettömät mielihaluni aisoissa. Niin, ja en halua enää ensi kesänä hikoilla leggingseissä ja tunikoissa, jos kelit ovat viime kesien kaltaiset...

Vuonna 2012:

1. Pudotan painoa, ja saan järjen syömiseen. Teen muutoksia - asioihin jotka muutosta kaipaavat - jotka pysyvät mukana koko elämäni.

2. Ostan vähemmän vaatteita ja tavaraa, ja pistän (vanhaan tapaan, mutta rankemmalla kädellä) vanhoja myyntiin.

3. Löydän sisäisen tasapainon tietyissä asioissa, enkä enää anna tyhmien ihmisten vaikuttaa ajatuksiini negatiivisesti.

4. Panostan opiskeluun, ja kandistani tulee jäätävän hyvä.

5. Juon enemmän vettä. Miksi se on niin vaikeaa?

6. Käytän shortseja kesällä 2012 :)




Heti uuden vuoden bileistä selvittyäni teen postauksen koko vuoden liikunnoistani. Vuoden kävelytavoite (1000 km) meni rikki muistaakseni joskus lokakuussa, ja ajattelin silloin, että ehkä saisin 1200 km (100 km/kk) koko vuoden ajalta täyteen. No, nyt kun vuotta on enää pari päivää jäljellä, tiedän ettei se täyty, mutta katsotaan, toivottavasti heti sunnuntaina, mihin lukemaan pääsin :) Aikamoinen heiaheia-pläjäys siis tulossa! Jos en ehdi ennen vuoden vaihtumista kirjoittaa, haluan toivottaa kaikille


*Ihanaa, ja parempaa uutta vuotta 2012 :)* 



Kuvat: weheartit.com

3 kommenttia:

  1. Tsemppiä vuoden 2012 tavoitteiden saavuttamiseen :)

    VastaaPoista
  2. Mä oon veden juontia saanu lisättyä sillä, että karkkipussin sijasta istun jättimäinen vesilasin kanssa sohvan nurkassa ;) sitte ku olin n. kuukauden saanu "pakotettua" itteni juomaan enemmän vettä niin se tuli jo tavaks ja oliki kauhee jano jos ei juonukkaan sitä uutta isompaa määrää päiväs :)
    Tseppiä tavoitteisiin! aika saman tyyppisillä tavoitteilla täälläkin mennäään... shortsit aion kyllä ens kesänä ostaa :)

    VastaaPoista
  3. AiDA: Kiitos paljon :)

    Anonyymi: Kiitos vinkistä ja tsempistä :) Niin, ja paljon tsemppiä myös sinulle! :)

    VastaaPoista