maanantai 28. marraskuuta 2011

Yhteenveto: Viikko 2

Okei, ei ole kyllä mitään ylpeilyn aihetta tässä viikossa. Liikuntaa tuli 5 tuntia, mutta siitä noin neljä tuntia on kävelyä. Hyvä sekin, mutta ei näin! Salipäiviä tuli vain yksi. Syömiset meni ainakin muutamana päivänä ihan miten sattuu. Tänään aamupaino oli 76,5 kg, ja luulen että se on huomenna aamulla taas enemmän. Kaksi viikkoa ja 0,7 kiloa?!?! No joo, voishan sitä huonomminkin mennä, jos se paino olisi vaikka noussut...

Viikkoni näytti tältä:

Ihan surkeeta...

No, katse vaan eteenpäin. Jos liikunta jää vähemmälle, niin koitan tsempata syömisissä. Eka viikko meni kyllä paljon tätä viikkoa paremmin, mutta huomenna alkaa taas uusi viikko. Samaa lässytystä tää näyttäisi olevan, mutta pitäähän sitä nyt edes yrittää tsempata! JEEE!!


Mitä isompi, sitä helpommin sanoma syöpyy aivoihin? :)

4 kommenttia:

  1. Kävelitkö sä ennen laihdutusta kuinka paljon ja paljon sulla kertyy vajetta pelkistä syömisistä päivää kohden?

    Mulla itellä menee syömiset alle 800kcal/pv ja peruskulutus on yli 2300/pv (eli paljon saisin syödä lihomatta). Sitten kulutan päivässä yli 1000kcal liikunnalla (nykyään), eli vajetta päivää kohden tulee yhteenä n. 2500 ja rapiat.

    Tiedäthän, että 7000kcal vaje/vk, vastaa yhtä kiloa rasvaa? Jos näillä menee ja vaje viikossa on tuon verran, kyllä sen kilon pitäisi ainakin pudota. Toki sä oot pienempi kuin esimerkiksi mää, mutta.. Näin mä ainakin olen tän ymmärtänyt. Pelkkää matematiikkaahan tää loppupeleissä on.

    VastaaPoista
  2. Moi ja kiitos kommentista! Oon siis tosiaan laihduttanut aiemmin (v. 2006-2007) sellaset 15-16 kiloa, ja silloin söin noin 1300 kcal päivässä ja kulutin noin 300 kaloria/pv kuntopyöräilyllä viitenä päivänä viikossa. Olen tietoinen kyllä matikasta, ja aiemmin kun laihdutin, paino putosi melkein sen kilon viikossa, kun vajetta tuli 7000 kaloria (tai varmaan kyllä vähän enemmänkin).

    Itse en pärjäisi mitenkään 800:lla kalorilla, enkä pystyisi kuluttamaan liikunnalla noin paljoa, ja koitan muutenkin välttää säästöliekille menemistä. Tällä hetkellä toki myönnän että pitäisi vähentää kaloreita ainakin sinne 1500:n tietämille, ja liikkua pitäisi paljon enemmän. Peruskulutukseni on vähän päivästä riippuen ainakin jonkun laskukaavan mukaan jotain 1900-2500 välillä, riippuen aktiivisuudesta ja urheilusta. Jos (ja kun!) saan itseni tästä taas liikkeelle, niin pyrin sellaiseen 1000:n kalorin päivävajeeseen aina kun pystyn :)

    Niin ja kävelystä, olen aina kävellyt paljon, tälle vuodelle on tullut kilometrejä jonkun verran yli 1100, eli melkein 100km/kuukausi :)

    VastaaPoista
  3. Okei =) En mä siis millään pahalla kommentoinut, eikä ollut tarkotus kertoa miten pitäisi tehdä, mutta mietin vain.. Ainakin tuo kävely, että jos olet ennen laihdutustakin kävellyt paljon, voiko olla ettei se ns. pure enää laihduttaessa ylimääräisenä päiväliikuntana? Jos se kuuluu sulla jo osana päivään/hyötyliikuntaan?

    Ja ei mullakaan olisi siis aikaa liikkua noin monen kalorin edestä (vaikka kyse onkin vain 1,5h:sta, tämän painoisena vain kuluttaa vielä enemmän), jos olisi siis työ yms. Työttömänä tottakai helpompi keskittyä enemmän tähän. Ja suoraan sanottuna en käsitä miten ihmiset joilla on se työ/perhe/muuta vastuuta joka päivälle, jaksaa enää laihduttaa, eli rispeksiä heille jos siihen siitä huolimatta kykenevät =)

    Ja siitä säästöliekistä, itse oon todennu (ja kuullu) toimivaksi sen, että jos vetää vähillä kaloreilla päivät, niin pitää yhden/kaksi "mättöpäivää" viikossa, niin kroppa vähän niinkuin herää taas ja lähtee laihtumaan. Toki tosta ei nyt mitään tieteellistä näyttöä varmaan ole, mutta joillakin tuo ainakin toimii. Mutta jokainen tavallaan, tottakai. Jollekin sopii toi ja joillekin tuo =)

    Tsemppiä sulle vielä, seuraan jatkossakin sun matkaa!

    VastaaPoista
  4. Joo, en ottanutkaan kommenttia pahalla :) Kävely tosiaan on lähes jokapäiväistä, ja en sitä tavallaan laske liikunnaksi samalla tavalla kuin kunnon hikijumppaa. Tosin joskus on päiviä kun saatan kävellä lähemmäs 10 kilometria yhteensä, jolloin siitä varmaan jotain hyötyäkin on :)

    Ja tosiaan, tiedän että varmasti minua kiireisemmätkin ihmiset liikkuvat paljon enemmän, mutta annan kyllä välillä liikkumattomuutta itselleni anteeksi, sillä opiskelen melko vaativassa koulutusohjelmassa, jossa on todella paljon tekemistä myös luentojen ja kontaktiopetuksen lisäksi, ja käyn sen lisäksi parhaimmillaan kahdessa eri työssä. Olen myös sen verran mukavuudenhaluinen, että en varmasti koskaan aio uhrata kiireisinä päivinä hirveästi aikaa liikunnalle, koska levätäkin täytyy :)

    Säästöliekistä olen kuullut joskus samaa, mutta olen kyllä myös kuullut että ainakaan ravinnosta tulevan kalorivajeen ei kannattaisi olla yli 1000 kcal päivässä :) Tiedä sitten, on toi elimistö niin ihmeellinen, ja laihtumista tapahtuu sillon kun sitä vähiten odottaa, ja sillon kun sitä pitäis tapahtua, paino vaan jumittaa...

    Kiitos tsempistä ja seurailusta, vilkaisin itsekin blogiasi ja toivotan onnea myös sinun matkaasi, hyvinhän olet jo edistynytkin :)

    VastaaPoista