tiistai 24. tammikuuta 2012

24.1.

No niin, nyt tulisi ruokapäiväkirjaa tältä päivältä! Tosiaan, kuten aiemmin kerroin, käytän kaloreiden laskemiseen sivua kalorilaskuri.fi. Olen käyttänyt tähän asti sitä ilmaista versiota, joka on riittänyt minulle oikein hyvin, mutta nyt kun siellä on tammikuun ajan ma-ke ja su ilmaispuoli suljettuna klo 19-23, päätin tilata tuon 15 päivän kokeilujakson (maksoi 1,90 :)), koska en ikinä ehtinyt listaamaan kaikkea ennen seitsemää, enkä sitten jaksanut odotella sinne yhteentoista asti. En myöskään usko että kokeilujakson jälkeen tätä "jäsenyyttä" jatkan, koska siinä ei oikein ole mitään sellaista, jonka kokisin tarpeellisena. Ilmaisversiossa on kaikki mitä tarvitsen :)

Päiväni lähti tänään käyntiin pikkuaamiaisella, sillä nukuin aika pitkään, ja tiesin syöväni lounasta muutaman tunnin päästä. Normaalina työ/kouluaamuna, kun herään klo 7 aikaan, syön aamiaiseksi leipää ja juon mehua. Leipäasiaa enemmän lounaan kohdalla...

Aamiaiseni näytti tänään siis tältä:


Muki sisältää:
- 2,5 dl sokeroimatonta mansikkamehukeittoa (30 kcal)
- 1/2 dl vehnäleseitä (15 kcal)
- 20 g Bran flakes-muroja (67 kcal)
Yht. 112 kcal

Vehnäleseitä olen alkanut nyt syömään sen sisältämän ravintokuidun takia (47g/100g). Tämä mössö on mielestäni tosi hyvää :)

Tässä välissä söin 50 grammaa karkkia koulujuttuja kirjoittaessani :D Kaloreita 154.

Sitten lounaaseen:



- Saarioisen kirjolohikeitto (180 kcal)
- 2 Ryvitan sesam rye-näkkäriä päällisineen (145 kcal)
- Pepsi maxia (1 kcal)
Yht. 326 kcal

Ja sitten huomioita tästä :) Tiedän että Pepsi max ei todellakaan ole paras mahdollinen ruokajuoma, mutta nyt sitä oli kaapissa, ja teki sillä hetkellä enemmän mieli sitä, kuin vettä tai mehua.Yliopistolla juon aina maitoa, mutta vaikka olen aina rakastanut maitoa, sitä tulee tosi harvoin ostettua kotiin, koska aina kun sitä ostan, en ehdi juomaan sitä ennen parasta ennen -päiväystä. Sitten siihen leipäasiaan :) Kuten sanoin, syön leipää aamupalaksi, ja myös keiton kanssa aina, mutta muiden ruokien kanssa en koskaan. Ennen söin vain ja ainoastaan ruisleipää (reissumiestä tai eväsleipää), mutta nyt olen vaihtanut näkkäriin, enkä voisi olla tyytyväisempi! Siitä ei tulee yhtään turvonnut olo, ja kaloritkin puolittuvat, sillä kahdessa keskivertonäkkärissä, esimerkiksi tuossa aivan ihanan makuisessa sesam-näkkärissä, on suurinpiirtein saman verran kaloreita kuin yhdessä reissumiehen puolikkaassa.

Yksi sesam-näkkäri sisältää siis 37 kcal (reissumiehen toinen puolisko 70 kcal), ja yleensä päälle laitan ohuen kerroksen mini lättaa (koska se vaan on parhaan makuista :)), yhden meetvurstin (puolikas molemmille paloille) ja kaksi viipaletta juustoa (1 viipale molemmille). Meetvursti saattaa joskus myös jäädä pois, jos kaapissa on tomaattia :) Tällä vaihdoksella näkkäriin olen siis saanut vähennettyä helposti keittopäivän (joita meillä on usein) energiansaannista melkein 150 kaloria pois.


Sitten "välipala":


- 2 kuppia Liptonin vihreää citrus-teetä makeutusaineella (1 kcal)
- 4 palaa Kalev mustikkavalkosuklaata (140 kcal)

Juon todella paljon teetä, joko vihreää tai valkoista (jonka valikoima vaan täällä Suomessa aika huono), ja sitä menee yleensä n. 2-6 kuppia päivässä. Kahvia tai mustaa teetä en juo :)


Päivällinen:


- Itse tehty nakkikeitto (350 kcal)
(sis. kevytnakkeja, porkkanaa, vihannessekoitus (pakaste), kasvissuikaleet (pakaste), kasvisliemikuutio, mausteita (pippuria, cayennepippuria, aromisuolaa))
- 2 sesam-näkkäriä päällisineen (145 kcal)
- Pepsi maxia (1 kcal)
Yht: 496 kcal

Keittoa teen aina sellaisen satsin, että me avomiehen kanssa syödään siitä molemmat kaksi kertaa (eli noin 4 annosta). Tämä kalorimäärä on siis arvio, ja ihan puhtaasti laskettu niin, että kaikkien käyttämieni ainesosien kalorit  on laskettu ensin yhteen, ja sitten jaettu neljällä. Kalorit ovat siis ehkä vähän yläkanttiin, sillä tuo mieheni syö kuitenkin jonkun verran enemmän kuin minä siitä keitosta, molempina päivinä :) Kuten kuvastakin näkyy, annos on aika iso, ja siitä todellakin tulee täyteen. Koska mukana ei ole perunaa, ja se on korvattu porkkanalla, ei keitosta kuitenkaan tule sellaista hiilariturvotusta tai ähkyä :)


Jälkkäriksi söin vielä mehujään...


.. joka ei jostain syystä suostu kääntymään oikein päin, mutta tämä on siis tuttu Mini Twister, ja kaloreita 45 kcal :)

Päivän yhteenlasketut kalorit ovat tällä hetkellä n. 1270 kcal. Illalla ajattelin vielä syödä sitä Ingmanin sokeroimatonta vanilja-mansikkajäätelöä loput mitä purkissa on jäljellä, eli n. 100g (70 kcal), joka nostaa päivän energiansaannin 1340:n kaloriin :) Liikuntaa tulee tälle päivälle varmaankin se 25-30 minuuttia kuntopyöräilyä :)

Sellaista! Voisin kyllä tehdä näitä useamminkin, kuvilla tai ilman, tää oli ihan mukavaa :) Ja haluan vielä painottaa, että minulla ei ollut missään vaiheessa tänään nälkä, keitot (ja kuidut) täyttävät ja pitävät nälän hyvin poissa :)

3 kommenttia:

  1. Oho, tosiaan saat kyllä syödä suhteellisen paljon vaikka kalorit onkin noin alhaset. Pitäisi varmaan itekin alkaa enempi syömään keittoja ja nyt innostuin tosta näkkäristä! :D Saakohan sitä ihan perus alepasta ja k-kaupasta? Siis just tota, mitä sulla on. Tälläsiä postauksia lisää :)

    VastaaPoista
  2. Eikö vaan! :) Keitoissa on niin paljon vettä, ja kun esimerkiksi perunan jättää pois (ja korvaa porkkanalla, tai miksei jollain muullakin juureksella), vähentää sekin jo kaloreita aika lailla :)

    Itse olen ostanut tota näkkäriä Prismasta, mutta en tiedä muiden kauppojen valikoimasta. Sieltä nyt ainakin siis saa tota samaa :) Näkkärissä on sekin hyvä puoli, että se on paljon halvempaa kuin muut leivät, ja tietysti myös säilyy kauemmin! :)

    Ja niin, mielelläni teen lisää näitä postauksia!

    VastaaPoista
  3. korvaappa pepsi max'it lasillisella maitoa ja jätä suklaat pois ;)

    VastaaPoista