keskiviikko 25. tammikuuta 2012

30 days - Day 8

Päivä 8: Millaista liikuntaa harrastat ja miten usein?


Käveltyä tulee oikeastaan kaikki koulu- ja työmatkat, myös kaupunkiin kävelen aina. Pidän kävelystä, ja joskus kun on kunnolla aikaa (ja kiva ilma), lähden ihan mielelläni kävelemään ihan ilman sen suurempaa syytäkin (=lenkille :)). Kävelyä tulee vajaa 100km kuukaudessa, riippuen ihan vaan siitä, kuinka monena päivänä minulla on luentoja ja töitä :)

Kävelyn lisäksi pyrin (nykyään) pyöräilemään kuntopyörällä 5 kertaa viikossa. Meillä on siis kotona Tunturin F 305 - kuntopyörä, joka on jo ainakin kymmenen vuotta vanha. Aika pitkälti sitä polkemalla pudotin silloin 5 vuotta sitten ne 15 kiloa - silloin kuljin pitkät työmatkat bussilla, niin varsinaista hyötyliikuntaa ei tullut. Pyörä täyttää kyllä omat vaatimukseni - salin kuntopyörällä saatan polkea jonkun rasvanpoltto- tai intervalliohjelman, mutta kyllä tämä pyöräily ilman mitään erityisominaisuuksiakin toimii :) Tässä meidän pyörässä on siis tollanen ihan perus digitaalinen näyttö, josta näkee ajan, kilometrit, kalorit, nopeuden ja näkisi myös sykkeen, jos se sykemittarijohtohökötys ei olisi hukkunut monta vuotta sitten :) Huonoin puoli tässä on ehdottomasti ulkonäkö, ja se kyllä pilaa aika tehokkaasti meidän olohuoneemme seesteisen tunnelman :D


Kuva: hifit.co.uk

Kävelyä ja pyöräilyä tulee siis tehtyä joka viikko, muita liikuntamuotoja harrastan sitten hyvin vaihtelevasti. Kotoa minulta löytyy 2:n  ja 4:n kilon käsipainot, ja niillä välillä teen voimaharjoituksia kotona. Minulta löytyy myös Zumba-videoita (ja Zumbassa tuli eniten salillakin käytyä), Jillian Michaelsin hulluja jumppavideoita, ja muutamia muitakin jumppia ihan kotoa. Näitä sitten teen kun pyöräily alkaa tökkimään :) Sauvakävelyä rakastan, mutta suurin syy sen vähäiseen harrastamiseen on se, että sinne pitää erikseen lähteä, eikä siinä samalla voi oikein hoitaa mitään asioitakaan (niiden sauvojen takia), ja lenkkiin menee helposti 1,5 tuntia aikaa. Luulen, että kun kevät tästä lähestyy, alkaa sekin innostaa enemmän :) Kuntosalilla ja ryhmäliikuntatunneilla tuli viime vuonna käytyä aika ajoin paljonkin, nyt minulla on enää helmikuu jäsenyyttä jäljellä (ja kuten ehkä joku aktiivisesti seurannut on huomannut, en ole käynyt tammikuussa salilla kertaakaan...), ja koitan kyllä käydä siellä vielä kun on mahdollisuus. Pyöräily kotona vaan huvittaa sata kertaa enemmän tällä hetkellä! 

Sellaista! Jos tämä aihe enemmän kiinnostaa, niin "vuoden liikunnat"-tunnisteen alta löytyy viime vuoden liikunnoistani tehty postaus, jossa näkyy kaikki lajit mitä olen viime vuonna harrastanut :) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti