sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Yhteenveto: Vuosi 2011

Kuten olen jo muutaman kerran maininnut, käytän siis liikuntojen merkkaamiseen heiaheia-nimistä ohjelmaa (www.heiaheia.com). Aloitin liikkumisteni kirjaamisen heiaheiaan joulukuussa 2010, joten koko viime vuoden ajalta on lähes kaikki liikunnat kirjattuna :) Kävelymatkoista kirjasin ne, joiden pituus oli 2,5km tai yli, eli mitään lähikauppareissuja tai ei-niin-reippaita-koiranulkoilutuksia ei ole sinne laskettu :)

Koko vuoden treenailujen yhteenveto (tuntien perusteella) näyttää tältä:


Kuvassa siis y-akselilla tunnit, x-akselilla kuukaudet. Vain yksi viikko on tuolla ilman merkintöjä - silloin olimme matkalla, ja kävelimme n.15-20 kilometriä joka päivä. En kuitenkaan merkinnyt näitä heiaheiaan, en muistanut tai tiennyt matkoja tarkkaan, ja ne "Kävely, 15h" joka päivä olisivat ehkä olleet vähän vääristyneitä, kun emme kuitenkaan olleet millään urheilulomalla vaeltamassa vuorenhuipulle, vaan yhdessä maailman suurimmista kaupungeista :)


Tästä kuvasta näkee myös hyvin sairastelut (joita onneksi oli vain vähän) ja myös sen, miten liikunnat vähenivät loppuvuotta lähestyessä...



Yläpuolella yhteenvetopallukassa treenien määrä ja liikkumiseen käytetyt tunnit. Aika hyvin! Treenejä tulisi pikaisella laskutoimituksella ainakin 1/päivä, tuntejakin melkein :) Tähän olen kyllä tyytyväinen - tosin tässäkin on huomioitava se, kuinka paljon kävely vaikuttaa: siihen menee usein enemmän aikaa, ja teho tietysti on monia muita lajeja pienempi. Tälle uudelle vuodelle voisin vaikka asettaa tavoitteeksi, että liikuntaa tulisi yli 300 tuntia. Ei varmaan ole vaikeaa täyttää sitä, jos viime vuodesta voi mitään päätellä :)


Liityin tosiaan kuntosalilleni viime vuoden tammikuussa. Pääsin sen kautta tietysti tutustumaan moniin sellaisiin lajeihin, joita en ollut aiemmin kokeillut...

Ne suosituimmat :



Ne vähän vähemmän suositut...




Ja ne loput :D



Minullahan oli se epävirallinen 1000:n kilometrin kävelytavoite tälle vuodelle. Se ylittyi tosiaan joskus lokakuussa, ja nostin epävirallisesti epävirallista tavoitetta 1200 kilometriin. Lopulta (sauvakävely ja tehokävely mukaan laskien), kilometrejä tuli 1137km. En siis ihan päässyt tavoitteeseen - tosin jos ne meidän kaupunkiloman kilometrit laskettaisiin, mentäisiin kyllä sen yli ;) - mutta olen hyvin tyytyväinen. Olen kävellyt viimeiset pari vuotta todella paljon, ainakin verrattuna aiempaan, ja voisin melkein sanoa että lähes poikkeuksetta kaikki alle 5:n kilometrin matkat tulee käveltyä, ja tietysti välillä niitä pidempiäkin matkoja. Pidän kävelystä todella, kun taas esimerkiksi juoksua vihaan. Sitä ei tuolla minun lajeissani näy... :) Huomaa myös hyvin kuinka innostuin Bodypumpista ja Spinningistä - kummallekkaan tunnille en ole ensimmäisen kerran jälkeen palannut :D Ei ollut mieleisiä, ja kun kerran mukaviakin vaihtoehtoja on, en näe syytä miksi tekisin liikunnasta tahallaan vastenmielistä :)


Kaiken kaikkiaan, hyvä vuosi! Kuntopyöräilyä olisi voinut olla enemmän (vaikka onhan sitä nytkin ihan hyvin), koska se on niin tehokasta, ja erityisesti omalla kohdallani toimii. Tälle vuodelle ei varmasti tule noita ryhmäliikuntoja noin paljoa, sillä salijäsenyyteni loppuu helmikuun lopussa. Jumppaa tulee kuitenkin tehtyä kotonakin, samoin Zumbaa, ja kyllähän meiltä se kuntopyöräkin löytyy :) Uskon (ja toivon), että esimerkiksi sauvakävely lisääntyisi - se on ihanaa! Suuri osa kävelystä kuitenkin on sitä hyötyliikuntaa, ja harvoin (eli ei koskaan) tulee otettua sauvoja kun kävelee esimerkiksi kouluun. Onhan se nyt epäkäytännöllistäkin kantaa niitä mukana koko päivä! Siksi sinne siis pitää aina erikseen lähteä - toivottavasti teen sitä paljon tämän vuoden aikana :)

Jos mieleen tuli jotain kysyttävää, omista liikunnoistani tai vaikka tuosta heiaheiasta, vastaan mielelläni :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti