lauantai 21. tammikuuta 2012

30 days - Day 4

Päivä 4: Mitä pelkäät kaikkein eniten painon pudottamisessa? 


Painon pudottamisessa ei ole mitään pelottavaa, enkä varsinaisesti pelkää tässä yhtään mitään. Asiat jotka mietityttävät ovat:


1. Jaksanko pysyä terveellisessä ruokavaliossa koko loppuelämäni? 
- Juttuhan on niin, kuten menneisyys on todistanut, että siinä on vaan pysyttävä että se paino ei nouse, niinkuin nyt kävi. Ei riitä että liikun, vaan myös ruokavalion pitää olla kunnossa. Nyt kuitenkin, toisin kuin ensimmäisellä kerralla, tiedostan tämän, ja pyrin käyttämään tämän painon pudottamiseen kuluvan ajan siihen, että saan muokattua ruokavaliostani tarpeeksi kevyen, monipuolisen ja myös itseäni tyydyttävän. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän (jo nyt luonnottoman hidas) aineenvaihduntani hidastuu, ja painonhallinnasta tulee vaikeampaa. En kuitenkaan ole laihdutuskuurien fani, enkä tämänhetkistäkään painonpudotusta sellaisena pidä, mutta toki tällä hetkellä syön vähemmän kun sitten tulevaisuudessa, jos oletetaan että liikun yhtä paljon kun tarpeeksi painoa on pudotettu.


2. Luovutanko ennen kuin painoa on pudonnut "tarpeeksi"?
- No, tähän (niinkuin ei aikaisempaankaan) ei voi kukaan muu vaikuttaa kuin minä itse. Tällä hetkellä painonpudotus ja terveellisempi ja liikunnallisempi elämä ei ole tuntunut mitenkään erityisen vastenmieliseltä, joten ainakin nyt olen hyvillä mielin kaikesta, ja luotan omaan onnistumiseeni ja itsekuriini.


Eli sanotaanko niin, että mikään ei erityisemmin pelota. Tietty jos paino ei vain putoa, vaikka söisin rajoitetusti ja liikkuisin paljon, olisin varmaan vänän umpikujassa, ja ehkä kääntyisin lääkärin puoleen. Nytkin tuntuu että vaikka teen kaiken "oikein", paino putoaa aika hitaasti, tai ainakin paljon hitaammin kuin aiemmalla kerralla, vaikka liikun ja syön ihan saman verran. Ehkä nämä vuodet sitten vaan ovat tehneet tehtävänsä, ja aineenvaihdunta on hidastunut entisestään, en tiedä. Aika tahmaista tämä silti tuntuu olevan :D No, kyllä tämä tästä, päivä kerrallaan :)



Kuva: wheartit.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti