tiistai 17. tammikuuta 2012

Herkkusuu aina ja ikuisesti

Vaikka laihdutan, en ole lopettanut herkuttelua -  olen vain yrittänyt löytää kevyempiä herkkuja ja tietysi olen myös pienentänyt määriä :) Karkki on ihan ehdottomasti suurin riippuvuuteni ja samalla myös suurin ongelmani, jäätelö tulee hyvänä kakkosena :) Aamupala, lounas ja päivällinen ovat pysyneet samanlaisina myös nyt, koska niissä ei juuri ole mitään vialla, eikä niistä oikeastaan juuri voi karsiakaan. Aamulla syön yleensä ruisleipää ja juon sokeroimatonta mehua. Lounaaksi syön joko keittoa ja ruisleipää tai näkkäriä, tai jos olen yliopistolla, otan mitä on tarjolla, ja koitan tehdä annoksesta täyttävän, mutta kevyen. Päivälliseksi syömme joko salaattia (tonnikala/kana), jotain lihaa/kalaa + salaattia, tai keittoa. Iltapalaa en syö enää erikseen. Tämä on siis mielestäni aika hyvällä mallilla, ja lisäkilot ovatkin aika pitkälti tulleet niistä herkuista, joita olen syönyt aterioiden välissä ja niiden jälkeen....


Kuten sanoin, karkki on suurin ongelmani. Syy on ehkä se, että minulle ei tule pahaa oloa vaikka söisin kuinka paljon karkkia tahansa, ja koska mitään hyviä karkkeja ei myydä pienissä pakkauksissa (se pikkuhyvä tms. joka on n. 100-120 g ei mielestäni ole pieni, siinä kun kuitenkin on 350-400 kaloria), tulee aina ostettua iso pussi. Irtokarkit eivät ole vaihtoehto - vaikka ajattelisin että otan vain vähän, lopulta pussissa on 400 grammaa karkkeja.. Nyt en siis ole syönyt karkkia oikeastaan ollenkaan, lukuunottamatta Rainbow:n kovia karkkeja, joita olen imeskellyt pahimpaan sokerihimoon 1-2 päivässä :) Muuten en välitä kovista karkeista yhtään, enkä siis niitä irtokarkkipussiini valitse koskaan, mutta näistä on kauiten iloa kaloreihin nähden, ja onhan noi ihan hyvän makuisia :) 


Kuva: rainbow.fi


No, karkkia en ole siis syönyt, mutta suklaata kyllä (en miellä sitä karkiksi :)). En koskaan ole ollut mikään erityinen suklaa-fani, ja voisin hyvin luopua siitä jos voisin syödä karkkia rajattomasti koko elämäni :D Suklaassa on kuitenkin kaikessa korkeakalorisuudessaan se hyvä puoli, että sitä myydään pikkupatukoina, ja jotenkin olen myös onnistunut jakamaan kokonaisen suklaalevyn monelle eri päivälle, jos sellaisen olen ostanut. Olen siis (siinä 1500 kalorin alla pysyen) syönyt suklaata vähän melkein joka päivä, eli 1-2 riviä tai jonkun pienen patukan. Hyvä tuossa on myös se, että kyllästyn tosi helposti tiettyihin makuihin, joten jos ennen joulua lempparini oli ahaa, ja  joulun aikaan geisha, niin nyt ei kyllä tee mieli yhtään kumpaakaan :D Nyt kierroksessa on menossa Fazerin Lontoo rae-suklaa sekä Pandan Kultainen crisp :) Molempia levyjä olen ostanut yhdet, ja ne ovat tosiaan riittäneet monta päivää. 


Kuva: harhakuva.org

No sitten se jäätelö. En tiedä mistä sen syöminen oikein sai alkunsa, koska meillä ei koskaan kotonakotona syöty jäätelöä, enkä sitä yksin asuessanikaan ostanut. No, tämä "tapa" alkoi viattomasti mehujäällä, sitten siirtyi kevyisiin pakettijäätelöihin, ja lopulta ankkuroitui jotenkin sinne suklaakuorrutus-puikko- (Magnum-tyyliin) osastolle. No, jos mehujäässä on n. 40-80 kcal, pakettijätskiannoksessani ehkä 140 kcal, ei varmaan ole ihme jos rasvakerros kasvaa siirryttäessä 260-280 kalorin suklaapuikkoihin... Nyt olen karistanut nuo kannoiltani, ja palannut takaisin mehujäiden ja muiden kevyempien jäätelöiden maailmaan, ja viihdyn oikein hyvin :) Lemppareitani ovat:


Kuva: cisionwire.fi

- Ingmanin sokeroimaton vanilja-mansikkajäätelö. Kaloreita on koko purkissa 210, ja olen syönyt tuon noin kolmessa osassa :) Eli kerta-annokseksi tulee se 70 kaloria - aika vähän siitä, että voi kuitenkin syödä ihan "oikeaa" jäätelöä :)


Kuva: pirkka.fi

- Pirkan Tripla-jäätelö/mehujääpuikot :) 40 kcal/kappale, päällinen on siis mehujäätä, sisälmys jotain vaniljajäätelöä :) 


Kuva: rainbow.fi

- Moi, minä 24 vee ja lumimiehen mehujäät :) Kaloreita yhdessä 36 kcal, ja makuina päärynä ja vadelma :) 


Kuva: pirkka.fi

- Amppareita tulee syötyä harvemmin, kun ei noissa K-kaupoissa tule juuri käytyä, mutta pidän näistäkin! Kaloreita 80/puikko.


Kuva: gb.se

- Vielä viimeisenä, ei vähäisimpänä, mutta ehdottomasti vaikeiten löydettävissä olevana, GB:n mini Twister-puikot :) Olen löytänyt näitä vasta yhdestä kaupasta, joten näiden syöminen voi jäädä vähemmälle :) Kaloreita 45/kpl.


Sellaista! Sipsejä, keksejä, pullaa, suolapähkinöitä tms. en syö, joten niille ei luonnollisesti ole tarvinnut keksiä mitään korviketta. Roskaruokaa tulee myös syötyä hyvin harvoin, joten sekään ei ole ollut ongelma. Varmasti nuo lisä- ja väriainepommit, joita esimerkiksi nuo mehujäät aika pitkälle ovat, eivät ole mitään parhaita mahdollisia herkkuja, ja varmaan se omena olisi parempi. Kuitenkin, mielummin syön sitten vähän niitä väriaineita, kuin että söisin omenaa ja olisin kiukkuinen. Tämä on vain ja ainoastaan minun tapani :)

3 kommenttia:

  1. sai kivoja vinkkejä,kiitos! :) ja tsemppiä jatkoon :)

    VastaaPoista
  2. Mistä oot löytäny noita mini twister puikkoja??? ��

    VastaaPoista